Pizzeria Łeba – włoska pizza i domowe sosy
Jaka powinna być pizza Łeba, aby smakowała gościom? Przede wszystkim musi być świeża i gorąca. Ciasto powinno być z dołu delikatnie chrupkie, a w środku delikatne. Jego grubość to rzecz gustu. Prawdziwa włoska pizza jest na cienkim cieście, natomiast pizza amerykańska ma ciasto zdecydowanie grubsze. Pizzeria Leba może dla Was przygotować pizzę włoską na cienkim lub pizzę amerykańską na grubym. Wystarczy tylko wspomnieć o swoich kulinarnych upodobaniach podczas składania zamówienia. Ciasto na pizzę wyrabiamy ręcznie, z polskiej mąki, kupowanej w lokalnym młynie. Nie korzystamy z żadnych market owych składników o niewiadomym pochodzeniu.
Pizza Leba – dodatki mają znaczenie
Ciasto jest fundamentem pizzy, na którym budujemy kompozycję smaków. Jak ją tworzymy? Oczywiście wybierając najlepsze składniki. Zacznijmy od sosu na pizzę. Ręcznie przygotowany ze świeżych pomidorów, z dodatkiem czosnku, bazylii, soli i kilku innych składników, których niestety nie możemy zdradzić. To nasza sekretna receptura. Sos pokrywa nasze ciasto, a następnie przyjmuje na siebie podstawowy składnik, czyli mozzarellę. Ten włoski ser nadaje delikatny smak. Lekko słony, ciągnący, świetnie łączy się z wędlinami, papryką, pieczarkami i innymi dodatkami, które mogą się na pizzy pojawiać. Pizzeria Leba ma swoim menu ponad 20 różnych rodzajów pizzy, dostępnej w dwóch rozmiarach. Podstawowa średnica to 30 cm i jest to pizza duża. Drugi rozmiar to 42 cm średnicy i jest to pizza rodzina. Niezależnie od tego, jaka Leba Pizza zostanie przez was zamówiona, gwarantujemy że zostanie wykonana z miłością, zaangażowaniem i na najlepszych składnikach.
Pizza taka jaką lubisz – z sosem lub oliwą
Nie naszą rolą jest rozstrzygać, jak powinno się jeść pizzę. Skropioną oliwą z oliwek czy może obficie polaną sosem? Naszym zdaniem jedzenie pizzy ma być przyjemnością i rozkoszą dla podniebienia, dlatego każdy sam powinien decydować o tym, jak zechce ją zjeść. Pizzeria Łeba szanuje gusta i preferencje wszystkich swoich gości, bezpłatnie dodając do pizzy sosy oraz podając oliwę. Warto w tym miejscu zaznaczyć że sosy przygotowujemy samodzielnie. Nie są to sosy gotowe, kupowane w sklepach lub hurtowniach w dużych opakowaniach. Od podstaw przygotowujemy je sami, korzystając wyłącznie z prostych składników. Zależy nam na tym, aby nasze pizze były nie tylko smaczne, ale również jak najbliższe naturze. Unikamy wysoko przetworzonych składników, pochylając się nad ekologicznymi, bliskimi środowisku i człowiekowi składnikami. Czosnek, polska sól, lokalna śmietana, jaja, mąka i sprawdzone wędliny oraz sosy. Dodajmy do tego świeże przyprawy i zioła, które nadają smak naszym sosom. W prostocie i odpowiedzialności kryje się sekret ich smaku.
Poznajmy się bliżej – Łeba Pizza zaprasza
Łeba może ci się kojarzyć nie tylko z ładnymi plażami, czystą wodą, ruchomymi wydmami lub fokarium. Do tego zestawu wspomnień dołączyć może również nasza pizza Łeba. W pizzerii Piaskovej można zjeść naprawdę smacznie i nie drogo. Świeże jedzenie, znakomite składniki i cudowna, autentycznie rodzinna atmosfera. To idealne miejsce do odpoczynku i miłego biesiadowania.